Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Két napos tehetséggondozó tábor Füzéren

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Pacurka néptánccsoportjának tagjai 2014. április 22-23-ai tábor idején meglátogatták a Füzéri Várat. A gyönyörű fekvésű, de igen nehezen megközelíthető, meredek hegy tetején épített Füzéri Vár, kiemelkedő kápolnatornyával, az egyik legszebb látványt nyújtja hazánkban. A vár megközelítése az erdei túra során a táj szépségeinek megtekintése mellett állóképesség növelő hatású is volt. A vár történelmének megismerése bővítette tanulóink ismereteit hazánk múltját illetően. A kicsiny északi faluban hangulatos,  kiváló állapotú népi műemlékek, régi lakóházak fedezhetőek fel. Gyönyörű a természeti környezet, ahol további gyalogtúrákat szerveztünk.

A gyerekeknek nagyszerűen érezték magukat a várlátogatás során, a Zempléni Hegység látványa és a vár történelmi múltja maradandó emléket jelentett számukra.

A programban közreműködött 4 szakember, 5 munkatárs és 5 önkéntes. 

A rendezvény a Nemzeti Tehetségprogram keretén belül, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények támogatása" című, NTP-AMI-13-0085 pályázati azonosítószámú FÜZÉRTŐL ÖRDÖNGÖSFÜZESIG c. pályázatunk támogatásával valósult meg.